Friday, January 1, 2010

Mod og medgang

Vi forlod St John i går formiddags med kurs mod St Croix. Vi lagde anker bag revet ud for Kristiansstad i 12 m/s og kraftige byger i nattens mulm og mørke. Efter ringe søvn bjergede vi ankeret, stadig i kraftig vind og styrtregn. Jørgen fik en kraftig klemlus under operationen. Derefter sejlede vi til Green Bay Harbor. Lagde til stadig i storm og slagregn, havde ikke fået lukket forlugen ordentligt så vandbjergene vi passerede på vejen havde dryppet på skippers køje i forkahytten. Green Bay, som er eneste sted at ligge i læ for stormen koster i øvrigt kassen. Sum og summarrum, den lille familie er sat på hård prøve og Kresten deler derfor masser af krammere ud for at hjælpe med at holde fanen høj. Stormen skulle gerne aftage i løbet af i morgen, så vi kan komme ud og kigge på koralrevene. Opløftende er det dog at vi fik handlet godt ind i "El Pueblo" i dag, så provianten til turen mod ABC-øerne, San Blas Øerne og Panama skulle være tæt på at være på plads. Den Bedste nyhed, som løftede stemningen gevaldigt var dog at Dan Anker slutter sig til os om en måneds tid i Panama, for at indtage Stillehavet sammen med os. I mellemtiden prøver vi at holde fanen høj med masser af krammere og prøve at holde stemningen oppe. Nytårets indtræden bliver nok ikke så festlig, da vi nok er faldet om i køjerne inden kl bliver 12. Nå Godt nytår til jer derhjemme, og ikke mere klynkerri herfra i denne omgang.
MVH exanerne

4 comments:

 1. hmmm.
  virkeligheden kan være lidt drilsk ind i mellem...
  Alligevel synes jeg det skinner igennem at Exabyte er et usædvanlig godt og sundt skib, hvor alle dele af den avancerede organisme i fælleskab skaber en stærk og stabil helhed, som kan modstå både imigrationsmyndiheder, stormvejr og hvad der ellers pludselig og uventet bliver kastet af hindringer.

  Noget af det smukkeste i denne verden er når solen står op på en ren horisont, og vinden atter er venlig...

  Men den solopgang kan ikke ses gennem vinduet i et parcelhus..

  Jeg kan ikke forestille mig andet end at 2010 bliver et helt fantastisk år for Exabyte.
  Kram og godt nytår til Kirsten, Kresten, Jørgen og Jens.

  Boye

  ReplyDelete
 2. Kære Jens, Kirsten, Jørgen og Kresten!
  Jeg føler med jer! I sådan voldsomme situationer står sammenholdet sin prøve - og i viser i kan klare det! En stor krammer til jer allesammen !
  Kresten, jeg kan stadig mærke din krammer, da jeg sagde farvel til jer- Jørgen, jeg håber du ikke har fået for mange skrammer! Far og mor kan være stolte af sådan nogle "hædersunger"! GODT NYTÅR! Må 2010 blive jeres år! Kærligst farmor (hilsen fra Calle)

  ReplyDelete
 3. Hej med jer !
  Godt Nytår til alle fire. Risikoen ved at sejle uden for havnen, Kerteminde, er at man nogle gange ønsker sig en campingvogn, der står "helt stille", og at den forbandede konstante hylen i riggen holder op, tro mig vi har prøvet det flere gange.....og det gør den så, og vi får skønne sejlture så landkrabberne kan beholde deres campingvogne og hvem snakker om at sælge båd ????? Jeg vil love jer, med samme troværdighed som vejrprofeterne, den næste måned blæser det fra Ø 5-10 m/sek ca. 24 grader. Skulle det ikke være tilfældet giver jeg en øl i Big-L. God tur, vi tænker på jer.

  ReplyDelete
 4. Hej med jer alle på Exabyte.
  Vil blot ønsker jer alle et rigtig godt Nytår med masser af gode oplevelser.
  Nyder at læse jeres blog og kan ikke helt lade være med at drømme mig afsted. :-)))
  Hilsen
  Mads og Karin.

  ReplyDelete